Duaal traject HBO Informatica

Na anderhalf jaar de hbo opleiding informatica gevolgd te hebben, aan de Hogeschool Rotterdam, heb ik gekozen om de opleiding duaal af te maken. Ik heb hiervoor gekozen omdat dit naar mijn idee meer kennis oplevert.

Duale werknemers werken 4 dagen in de week en presenteren aan school wat ze leren met de werkzaamheden in het bedrijf. Hierbij moeten de werkzaamheden binnen het bedrijf vooraf afgestemd zijn met de door school opgegeven competenties.

Na het bezoeken van 6 verschillende bedrijven kwam e-dynamics als het meest geschikte bedrijf over voor het duale traject. Veel bedrijven wisten niet wat een duale werknemer was en associeerden dit met een stagiaire. Het verschil is dat een duale werknemer zelfstandig dezelfde werkzaamheden kan en moet uitvoeren als een afgestudeerde. Dit wordt van een stagiaire nog niet geacht. Duaal is dan ook pas mogelijk nadat een student stages heeft gehad.
e-dynamics was mijn keuze vanwege:

 1. Hoog opgeleide collega’s met minimaal hbo.
 2. Ervaren in het begeleiden van duale studenten en stagiaires.
 3. De competenties die behaald kunnen worden van school.
 4. Het aantal werknemers van minimaal 10. (dit was een eis van school)

Daarnaast vind ik de volgende punten ook ideaal, maar dit zijn niet de prioriteiten waarop ik mijn keuze gemaakt heb.

 1. Jonge collega’s.
 2. Informele werksfeer, geen formele kledingsvoorschriften.
 3. Goede ligging, is niet ver van huis.

Na een aantal weken werkzaam te zijn bij e-dynamics wist ik dat dit een goede keuze is geweest. Het niveau is hoog en er wordt ook veel van je verwacht. Dit geeft me wel een goed gevoel dat ik ook daadwerkelijk nuttig ben voor het bedrijf. De collega’s zijn heel gezellig en zijn erg behulpzaam als je ergens niet uitkomt.

Door: Axel Bons

Software & Design

"Op tijd én binnen budget van ontwerp naar applicatie" • Analyse
 • Ontwerp
 • Software
 • Support