OR Verkiezingstool

OR Verkiezingstool

De verkiezingstool is een maatwerk portal voor ondernemingsraad (OR) verkiezingen.

Opzet
De tool is geschikt om vlot ondernemingsraad verkiezingen te organiseren bij middelgrote en grotere bedrijven. De door ons ontwikkelde tool wordt gebruikt door ING (en een aantal dochterondernemingen, zoals AZL, Nationale Nederlanden etc). Er kunnen op meerdere niveaus verkiezingen worden gehouden. De kandidaten krijgen een eigen pagina met foto en tekst en de stemmers kunnen via een kiesgroep kiezen op een of meerdere kandidaten. De stemming moet volgens strikte regels verlopen en daar is de tool op aan te passen.

Wat kan de tool?
De tool regelt het versturen van e-mails, het beheer van de groepen en medewerkers en de kandidaat gegevens. De medewerkers kunnen na activatie inloggen - in een bepaalde periode-, en stemmen OF een blanco stem uitbrengen.

Toegang tot de tool
Met de verkiezingstool is het mogelijk om verkiezingen via het internet/intranet uit te voeren. De stemomgeving is via internet bereikbaar maar om te stemmen moet ingelogd worden de stemomgeving. Stemgerechtigden kunnen vanuit de intranetomgeving de verkiezingstool benaderen en het  kandidaten overzicht is (zonder inloggen) via het intranet beschikbaar.

De uitslag
Na de verkiezingen kan het systeem een verslag maken en de uitslag publiceren op een uitslagpagina. De verkiezingscommissie moet een verkiezing eerst accorderen. Na het accorderen is de uitslag definitief en wordt deze in de stemomgeving getoond.

Software & Design

"Op tijd én binnen budget van ontwerp naar applicatie"  • Analyse
  • Ontwerp
  • Software
  • Support